Cracow Fashion Week włącza się w pomoc dla Ukrainy

Ogólne   Pomoc Ukrainie

W sobotę 18 marca rozpoczyna się Cracow Fashion Week – jedno z najważniejszych modowych wydarzeń w Polsce, organizowane przez Krakowskie Szkoły Artystyczne. Dzięki współpracy organizatorów z krakowską Caritas podczas wydarzenia można będzie włączyć się w pomoc finansową na rzecz osób doświadczających skutków trwającej wojny w Ukrainie.

W niedzielę 19 marca w Pałacu Potockich zapraszamy polskie i ukraińskie rodziny na Dzień Ukraiński, w ramach którego zaplanowano liczne wydarzenia, także dla dzieci.

Przez cały tydzień można wziąć udział w CHARYTATYWNYM POP-UP STORE MŁODYCH ARTYSTÓW

Wyjątkowe prace (odzież, dodatki, obrazy, fotografie, grafiki) zostaną przekazane przez studentów i absolwentów Krakowskich Szkół Artystycznych i wystawione na sprzedaż.

Cały zysk ze sprzedaży zostanie przekazany na rzecz osób doświadczających skutków trwającej wojny w Ukrainie. Za zebrane pieniądze zostaną zakupione produkty pierwszej potrzeby i wysłane w miejsca szczególnie doświadczane przez wojnę w ramach akcji „Paczka dla Ukrainy”.

Miejsce: Slow Fashion Cafe

18 – 26 marca br., godz.  11.00 – 17.00

Slow Fashion Cafe, ul. Kalwaryjska 34, Kraków

Cracow Fashion Week – jedno z najważniejszych modowych wydarzeń w Polsce odbędzie się w dniach 18-26 marca. Przez cały tydzień będzie można uczestniczyć w pokazach, wernisażach, artystycznych warsztatach oraz inspirujących spotkaniach. Nie zabraknie również gości specjalnych i autorytetów w dziedzinie mody. Zapraszamy w imieniu organizatorów.

To już drugi raz organizatorzy Cracow Fashion Week włączają się w pomoc dla poszkodowanych atakiem Rosji na Ukrainę. W ubiegłym roku podczas Cracow Fashion Week została przeprowadzona kwesta na pomoc dla uchodźców.

Tu można znaleźć program tegorocznego Cracow Fashion Week

Tu można znaleźć szczegóły o akcji pomocy dla Ukrainy Cracow Fashion Week

Tu można dowiedzieć się więcej o akcji „Paczka dla Ukrainy”