Bursa Akademicka

Bursa Akademicka Caritas Archidiecezji Krakowskiej to wyjątkowe miejsce dla studentów i studentek poszukujących komfortowego i przyjaznego zakwaterowania w samym centrum Krakowa. Zlokalizowana przy ulicy Łobzowskiej 49, bursa oferuje dogodny dostęp do wszystkich atrakcji miasta.

Bursa mieści się na dwóch piętrach, oferując łącznie 14 pokoi jedno i dwuosobowych. Każde piętro wyposażone jest w kuchnię, gdzie mieszkańcy mogą przygotowywać posiłki i spędzać czas razem. Dogodnością jest dostęp do pralni z pralką i suszarką, co ułatwia codzienną organizację.

Bursa znajduje się w samym sercu Krakowa, co umożliwia szybki dostęp do uczelni, miejsc rozrywki oraz innych atrakcji.  Oferujemy pokoje jednoosobowe i dwuosobowe, które są dostosowane do różnych preferencji i potrzeb mieszkańców. Bursa stawia na tworzenie przyjaznej atmosfery, sprzyjającej nauce i integracji społecznej. Miesięczny koszt wynajmu zaczyna się od 750 zł.

Warto podkreślić, że cały dochód wypracowany z funkcjonowania Bursy jest przeznaczany na działalność charytatywną Caritas. Wybierając naszą Bursę, nie tylko zapewnisz sobie wygodne miejsce do życia, ale także wspierasz inicjatywy charytatywne, przyczyniając się do pomocy potrzebującym. Zapraszamy do dołączenia do naszej społeczności, gdzie każdy dzień studencki to szansa na zdobywanie wiedzy i wspólną pomoc dla innych.

Bądź częścią Bursy Akademickiej Caritas Archidiecezji Krakowskiej i razem twórzmy lepszą przyszłość!